Novosti

BMW C evolution jedan od posjetitelja Frankfurta

By September 16, 2013 No Comments

Ne nismo pogriješili kada smo malim slovom napisali dio naziva novog BMW-ova električnog skutera. Tako je naime brand iz Münchena odlučio etiketirati model koji smo u identičnom obliku lani vidjeli tek kao studiju. Odlaskom prefiksa koncept iz imena je otišlo i veliko “E”, pa je tako električni skuter postao jednostavno C evolution…
Više je razloga zašto na velikom salonu automobila možemo vidjeti i pokoji dvokotač. Jedan od njih je činjenica da brandovi poput BMW-a, Honde, Suzukija i odnedavno Audija pod sobom imaju proizvodnju dvokotača. Uz novi Ducati 899 Panigale u Frankfurtu tako trenutno možete vidjeti i jedan BMW-ov primjerak, točnije njegov električni skuter C evolution.
Jedina razlika u odnosu na studiju ovog dvokotača koju smo vidjeli lani upravo je naziv koji on nosi. Njegova snaga i dalje je 15 KS koji se mogu povećati na 47 konja ukoliko je to vozaču potrebno. Uz okretni moment od 72 Nm to je dovoljno da C evolution potegne do elektronički ograničenih 120 km/h i do stotke dođe za 6.2 s. Te su brojke itekako dobre kada znamo da ovaj električni skuter teži nimalo laganih 265 kg. Ono što se možda kupcima neće sviđati relativno je mala autonomija od 100 km, ali ni cijena koja nikako neće biti niska.

http://www.automotoportal.hr