Novosti

BMW concept serije 4 coupe

By December 10, 2012 April 25th, 2016 No Comments

Estetika. dinamika i individualnost – nova brojka serije u označavanju bavarskih automobila

Zadnja generacija BMW serije 3 Coupe i BMW serije 3 Cabrio preuzela je vodstvo u segmentu premium coupe i cabrio modela na svjetskoj razini. Malo kojem proizođaču automobila je do sada uspjelo ostaviti tako snažan trag u smislu dizajna, dinamičnosti i učinkovitosti kao što je to uspjelo BMW-u s navedenim modelima. Sada, predstavljajući BMW Concept serije 4 Coupe, BMW gleda u budućnost četvrte generacije svog sportskog coupea – i time ujedno također postavlja nove standarde u samom segmentu.

BMW Concept serije 4 Coupe dodaje potpuno novu dimenziju kvalitetama BMW-a serije 3 Coupe u smislu estetskog dojma, dinamike i same elegancije. Broj ‘4’ ne označava samo početak novog ciklusa za BMW, on predstavlja sam zenit krivulje razvoja. BMW je novom modelu dao svoj osobni karakter i bezvremenski dizajn. Time je broj ‘4’ ujedno definirao simbolom estetike i dinamične prisutnosti u prostoru.

Najnoviji dodatak nomenklaturi predstavlja jednostavno logičan slijed u najboljoj tradiciji velikih BMW-a serije 6 Coupe i BMW-a serije 8 Coupe. Broj ‘4’ simbol je još većeg sportskog doživljaja, još više razine ekskluzivnosti i još jasnije diferencijacije u odnosu na BMW serije 3. BMW Concept serije 4 Coupe omogućava vozaču uživanje u čistoj esenciji nove, sportske i elegantne generacije automobila koja nudi sveprisutnu luksuznost. Brojni detalji visoke kvalitete savršeno su uklopljeni u proporcije ovog coupea. U unutrašnjosti vozila, iskustvo BMW Individuala, znanje BMW-ovih stručnjaka i pažljivo odabrani visokokvalitetni materijali jednostavno stvaraju superioran interijer.

Uloga BMW Individuala u razvoju BMW Concepta serije 4 Coupe jasno je naglasila nastojanje marke BMW da uvijek iznova odgovara na izazove koje pred nju postavlja težnja za savršenošću u svakom smislu. Međuosovinski razmak od 2810 mm duži je za 50 mm u odnosu na BMW serije 3 Coupe, dok je istodobno BMW Concept serije 4 Coupe 44 mm širi u odnosu na svog prethodnika. Linija krova je 16 mm niža (1362 mm), a duljina vozila je također veća. Sve to zajedno daje mu vrlo dinamične proporcije. Najdojmljivi je sam prednji dio vozila s karakterističnom BMW-ovom rešetkom u obliku bubrega. Više informacija raspoloživo na www.tomic.hr.

Izvor: autoportal.hr