Novosti

Dacia Lodgy osvojila L’argusovu nagradu za najbolji obiteljski automobil

By December 10, 2012 April 25th, 2016 No Comments

Marka Dacia drugu godinu zaredom osvaja takvu nagradu

Stručni žiri dodijelio je Daciji Lodgy (1.5 dCi Lauréate) L’Argusovu nagradu za najbolji obiteljski automobil. Nakon Dusterova lanjskog uspjeha na L’Argusovu izboru, Dacia drugu godinu zaredom osvaja takvu nagradu. Dacia Lodgy osvojila je L’Argusovu nagradu u kategoriji obiteljskih automobila. Glavna mjerila pri izboru bili su prostrana kabina i kombinacija performansa i opremljenosti koju nudi za svoju cijenu, kao i najmanji troškovi uporabe u klasi (0,25 eura po kilometru na temelju prijeđenih 25 000 km na godinu tijekom triju godina) te vrijednost rabljenog vozila (49% na temelju godišnje kilometraže od 25 000 km tijekom triju godina). Žiriju se također svidjela jednostavnost i praktičnost Dacije Lodgy.

Žiri L’Argusove nagrade sastojao se od stručnjaka za procjenu vozila, novinara i istraživača tržišta. Predsjedavao je Alexandrine Breton des Loÿs, predsjednik Grupe Argus. Za nagradu su konkurirali svi automobili pušteni na tržište 2012. Na nizu sastanaka uredništva izbor je sužen na pet kandidata i glasanjem su naposljetku određeni pobjednici.

Prvi put prikazan javnosti na ovogodišnjem Ženevskom sajmu, Lodgy je Dacijin prvi MPV. Poput ostalih modela marke, Lodgy nudi prostranost segmenta C po cijeni segmenta B. Doista, prostor u kabini za tu je cijenu jednostavno nenadmašan. Dacia Lodgy ima inačice s pet i sedam sjedala. Glavni su joj aduti prostranost (osobito za putnike u trećem redu), modularna unutrašnjost i velik prtljažnik (više od 2600 dm3), da ne spominjemo suvremenu unutrašnjost i bogat popis opreme, koji obuhvaća opcijski multimedijski sustav MEDIA NAV s GPS-om, radiom, Bluetoothom i 18-cm ekranom osjetljivim na dodir po dosad nezabilježenoj cijeni.

Dacia Lodgy osobito je prikladna obiteljima koje su odlučile s rabljenog prijeći na novi automobil. Dacia Lodgy u Hrvatskoj je u prodaji od rujna ove godine s početnom cijenom od 79.900 kuna. Izvedba pogonjena novim benzinskim motorom TCe 115 u Hrvatskoj se može naručiti od siječnja 2103. Novi motor spaja užitak vožnje, odličnu potrošnju goriva (6 litara/100km*) i malu emisiju CO2 (135 g/km). Poput svih Dacijinih modela, Lodgy ima jamstvo od tri godine ili 100 000 km.

Izvor: autoportal.hr