logo

”No stress”

''No Stress''

Zaboravite na stres prilikom polaganja vozačkog ispita...

Mnogo je onih koji nikada neće polagati ispit, a sve zbog stresa, nervoze, znojenja i sličnih pojava prilikom stavljanja ruku na volan.

Međutim jeste li se ikada zapitali ZAŠTO NISTE U STANJU PREVAGNUTI STRAH KOJI VAS OBUZIMA?

Strah je reagiranje na pojedine situacije u prometu. Gotovo da nema vozača koji nije osjetio drukčiji rad organizma kada mu pojedini podražaji predstavljanju prijetnju. Povećava se napetost mišića, postaju kruti, a brzina i točnost pokreta znatno je narušena, rad srca ubrzan, a dlanovi se znoje.

Title of the image box

Ne smijete sebi dopustiti AGRESIVNOST, AFEKTNO REAGIRANJE, GUBITAK VOLJE I SAMOPOUZDANJA!

Stres u vožnji štetan je, jer utječe na obradu informacija.

Većina kandidata izjavljuje da je negativan ishod prilikom ispita vožnje nastao upravo zbog treme ili stresa, odnosno psihološkog stanja u kojem se kandidat nalazi.
Mnogo je čimbenika koji mogu utjecati na polaganje vozačkog ispita. Strpljenje one osobe koja radi s Vama, počevši od predavača, do instruktora najvažnije je.
Koliko kandidata uspije zadržati psihološku stabilnost i pokušava suzdržati emocije, tj. koliko kandidata realno shvaća uzroke neuspjeha?
Tko mora pomoći kandidatu? INSTRUKTOR, PREDAVAČ ili netko treći?
Kada jednog dana psihološki poljuljan kandidat postane vozač, nastaje opasnost za sve sudionike prometa.

Prilikom polaganja vozačkog ispita, kandidat mora psihološki očvrsnuti, jer posljedice psihološki nestabilnih i nepozornih vozača kobne su, kako za vozača, tako i za ostale sudionike prometa.

U procesu osposobljavanja kandidata ne sudjeluju stručne osobe, psiholozi. Psiholozi bi prilikom procesa polaganja vozačkog ispita, kandidata psihički uravnotežili i pripremili za samostalnu vožnju.

Zbog neprisutnosti psihologa, najvažnija stvar je EDUKACIJA INSTRUKTORA VOŽNJE, kao i ISPITIVAČA IZ OBLASTI PSIHOLOGIJE.

Potrebne su još: praktične vježbe, pravilan pristup kandidatima, stvaranje radnih uvjeta bez straha i stresa, razvijanje samopoštovanja i samokritike itd.

Uspjeh u autoškoli ovisi o razini znanja i vještina upravljanja vozilom.

Ulaganjem u znanje i iskustvo svojih ispitivača i instruktora, pokazujemo istinsku brigu za naše kandidate.

Ne radi se samo o tome da postanu kvalitetni vozači, želimo da su sigurni u sebe i puni samopouzdanja.

Psihološki smiren i emocionalno stabilan vozač, uz odgovarajuće znanje i vještine, najveći je doprinos sigurnosti u prometu.

Online upis u autoškolu

Pažljivo ispunite online obrazac i upisani ste u autoškolu.

Facebook