Mediji o nama

STRONGMAN CHAMPIONS SPLIT

By April 25, 2016 April 29th, 2016 No Comments

Ovo je prvo izdanje Strongman Champions League u našem gradu. Nadam se da će postati tradicionalno – tako je prošlog ljeta govorio Damir Laštre u ime organizatora iz fitness centra Joker.

I bi tako. Najjači ljudi na planetu, njih 12, opet će u Split! Na najljepšu svjetsku pozornicu, na splitsku Rivu. Nakon lanjske premijere ovog se ljeta ide dalje s nekoliko bitnih novosti.

Lani su najjači svjetski snagatori podizali automobile, nosali hostese i povlačili brodove na Rivi u srcu ljeta, 19. srpnja, na, brat bratu, 116 stupnjeva… Užga se beton, gori zrak, dva popodne, pa ti diži i vuci. Samo za najizdržljivije. I gledatelje isto. U samo jedno popodne dobili su boju ka da su se misec dana izležavali negdi na plaži.

Ove godine je Strongman Croatia pomaknut na zadnji vikend u kolovozu. Svakako ugodnije nego da je u srcu srpnja ka’ lani. I to nije sve. Termin nije popodnevni, nego predvečernji, prvi dan od 18, a drugi od 17 sati. I oba dana će trajati do iza 20 sati. Kraj kolovoza, dan će još malo skratiti, vrućine popustiti, termin ugodni predvečernji, može li bolje?

No, ni to nije sve! Već ste skužili da organizatori ove godine pripremaju dvodnevni spektakl. Lani se sve dogodilo u jedno popodne, a ove će festival snage potrajati dva dana.

Prvu večer, u petak 28. kolovoza, dvanaest će snagatora vući kamion na Zapadnoj obali, kod hotela Marjan. Disciplina “truck pull”. Jedna od najatraktivnijih.

Sutradan u subotu natjecanje se nastavlja kroz pet disciplina, istih kao i prošle godine. Nosit će divovi po četiri hostese, nosit će i betonske kocke, podizati automobile i balvane… Kao i lani, na Rivi, na dnu Marmontove. Tamo di parkiraju motore.

SLOBODNA DALMACIJA